Juha Huhtanen on Wistec Trainingin toimitusjohtaja

Juha on toimitusjohtaja ja viimeisen päälle palvelumyyjä

Juhalla on kaksi intohimoa: palvelumyynti ja yrittäjyys.

Hänen missionsa on saada suomalaisiin organisaatioihin henkilöstön osaamisen ja toimintatapojen muutoksen kautta kehitystä, jolla tietotekniset hankinnat muuttuvat oikeasti tuottaviksi investoinneiksi.

Toimitusjohtajan roolissa häntä on ohjannut sanonta: ”Jos et itse osaa kaikkea, kokoa ympärillesi niin osaavia ihmisiä, että kokonaisuus on enemmän kuin osiensa summa”. Ja asiakkaidemme palautteista päätellen hän on siinä onnistunut!

Juhan pikahaastattelu:

Kuka olet ja mistä tulet?

Nimeni on Juha Huhtanen, viisikymppinen yrittäjä. Olen syntynyt Tampereella ja nyt monen Porvoossa asutun vuoden jälkeen kovasti helsinkiläistynyt. Tulin 1997 omistajaksi ja yrittäjäksi Datafrank Oy:n koulutuspalveluita tarjoavaan yritykseen. Jo silloin tajusin, että palvelumyynti on minun juttuni.

Datafrankin ja Salcom Groupin vuosien kautta on tultu nykytilanteeseen eli Wistec Trainingiin, jonka perustaja olen. 2000-luvun alussa tajusin opiskeluiden jääneen puolitiehen ja suoritin englanninkielisen MBA-tutkinnon Tallinnan teknillisessä korkeakoulussa.

Miksi olet yrittäjä?

Yrittäjän elämä on minun juttuni. Huomasin Datafrankin myynnin jälkeen olevani onneton, kun en toiminut yrittäjänä. Minusta on kiva touhuta kaikkien yrityksen pyörittämiseen liittyvien asioiden parissa, niin pienten kuin isompienkin.

Joku viisas sanoikin joskus: ”Jos et itse osaa kaikkea, kokoa ympärillesi niin osaavia ihmisiä, että kokonaisuus on enemmän kuin osiensa summa”. Nyt minusta tuntuu, että olen siinä onnistunut, sillä meillä on sen verran kova nippu kasassa!

Miksi juuri osaamisen kehittäminen eikä vaikka pelifirma?

Jaa-a, eiköhän minun ole järkevää jättää pelihommat toisten hoidettavaksi. Wistecin missio on saada suomalaisiin organisaatioihin henkilöstön osaamisen ja toimintatapojen muutoksen kautta sellaista kehitystä, että tietotekniset hankinnat muuttuisivat asiakkaillemme oikeasti tuottaviksi investoinneiksi.

Vielä on todella paljon tekemistä. Eri järjestelmien käytössä vastuuta toiminnasta siirretään IT-asiantuntijoilta tavallisille käyttäjille sellaista tahtia, että emme ole vielä todellakaan nähneet toiminta-alueemme huippuhetkiä. Toki tämäkin bisnes muuttuu, mutta me muutumme siinä mukana!

Oletko siis kokopäiväinen toimitusjohtaja?

Kyllä ja ei. Tottakai kannan viime kädessä vastuun kaikesta, mitä Wistecissä tapahtuu, mutta haluan jatkossakin toimia palvelujemme ratkaisumyyjänä.

Henkilöstömme esimiehenä tavoitteeni on toimia siten, että olen paikalla ja tukena, aina kun minua tarvitaan. Uskon vahvasti, että parhaisiin tuloksiin yrityksessä päästään, kun henkilöt saavat toimia itsenäisesti ja vastuullisesti, ilman että joku puhaltaa koko ajan niskaan.

Millaisia terveisiä haluat lähettää asiakkaillesi?

Lupaamme organisaatiollesi tuottavan sijoituksen, kun teknisten järjestelmähankintojen lisäksi jätät budjettiin hieman varaa henkilöstön koulutukseen.

Voit tukea henkilöstöäsi parempaan tuottavuuteen ja työtyytyväisyyteen, kun organisaatiollasi on välineet osaamisen kartoitukseen, henkilökohtaisiin koulutuspolkuihin ja monipuolisiin koulutusmetodeihin. Osaamisen kehittäminen on todellakin kannattava investointi!

Katso Juhan esittely TaaS-palvelusta

Näin pääset helposti alkuun

Haluatko keskustella organisaatiosi koulutustarpeista ja löytää sopivimmat vaihtoehdot?

Ota yhteyttä myyntiimme, joka auttaa sinua yhdessä asiantuntijoidemme kanssa. Tai lähetä meille tarjouspyyntö lisätietoineen, niin otamme sinuun yhteyttä!