Pertti Berg on Wistecin kouluttaja

Pertti on ikuinen Excelin opiskelija ja tuotekehittäjä

Olen vuosien varrella opiskellut suuren määrän erilaisia sovelluksia, joista osaa ei enää edes ole. Eniten olen projektorin avulla seinälle heijastanut Microsoftin loppukäyttäjätuotteita.

Tällä hetkellä koulutan eniten edistynyttä Exceliä, SharePointia ja Office 365 -työkaluja. Näistä myös löytyy minulle mieleisimmät aiheet. Insinöörin vika korvien välissä vaatii runsasta Excelin opiskelua ja siksi se onkin yksi pääaiheistani.

Toimin myös asiakkaiden osaamisen kehittämisprojekteissa sekä teen Wistecin tuotekehitystä ja yhteistyötä niin Suomessa kuin kansainvälisillä markkinoillakin.

 

Pertin pikahaastattelu:

Kuka olet?

Nimeni on Pertti Berg, Stadin kundeja syntyjään ja nykyisin asustelen Kalliossa. Kouluja on käyty tietoliikenneinsinööriksi (AMK) asti kunnialla ja ylempi AMK on vielä ”tuotantoputkessa”. Aloitin kouluttajana suoraan koulusta Datafrank Oy:ssä ja firma on vaihtunut melkein yhtä tiheään kuin titteli käyntikortissa, mutta samalla tiellä olen edelleen.

Miten tietoliikenneinsinööristä tuli kouluttaja?

Kai tätä pitää kutsumukseksi sanoa. Olin jo kouluaikoina se, joka auttoi muita luokkakavereita tunneilla, erityisesti matemaattisissa aineissa, joissa olen aina ollut vahva.

Sen lisäksi, että havaitsin lukioikäisenä opettamisen käteväksi tavaksi tutustua tyttöihin, huomasin myös, että se tuottaa minulle iloa. Harkitsin tuolloin ihan vakavissani opettajaksi lukemista, mutta vähäinen kiinnostus reaaliaineisiin vei lopulta IT-opintojen pariin. Insinööriopintojen loppusuoralla lähdin etsimään juuri kouluttajan työtä ICT-alalta, johon lopulta sitten päädyinkin.

Mitä työsi sisältää?

Työni on jakautunut kahteen osa-alueeseen: koulutan edelleen muutaman päivän viikossa, mutta vastaan samalla Wistecin tuotekehityksestä.

Tuotekehityksellä tarkoitan tasapainoilua päämiestemme markkinoille tuomien uusien tuotteiden ja asiakkaittemme tarpeiden välillä. Yritän löytää ne tuotteet, jotka asiakkaamme aikovat ottaa käyttöön ja ne tuotteet, joiden uskomme hyödyttävän asiakkaitamme. Koen tämän osan työtäni äärimmäisen mielenkiintoiseksi, koska kyse ei ole ainoastaan uusimpien keksintöjen haistelusta, vaan myös asiakkaan hermolla elämisestä.

Mitä terveisiä haluat lähettää asiakkaillesi?

Kaksi pointtia tulee mieleen:

Muista, että tehokkuus ei synny siitä, että on maailman nopein hiiren käyttäjä tai osaa kaikki näppäinoikotiet ulkoa. Tehokkuus syntyy siitä, että tekee jokaisen asian yhden kerran ja kunnolla. Jokaisen tehdyn tiedoston pitäisi toimia pohjana seuraavalle samanlaiselle, ja vaikka ensimmäisen pohjan tekemiseen menisi koko päivä, sitä käyttämällä menetetty aika tulee takaisin korkoineen.

Muista myös, että tietokoneen kuuluu olla assistentti, ei työkalu. Ei kovin fiksu assistentti, mutta assistentti kuitenkin. Älä käännä tosimaailman prosesseja koneelle suoraan, vaan mieti, minkä osan prosessista kone voisi tehdä itsenäisesti.

Katso Pertin esittelyvideo

Palautetta Pertin kursseilta

Erittäin hyvä kouluttaja, paras joka yleisesti koulutuksissa on ollut. Eläväinen ja hauska esiintyminen ja kerronta sai innostumaan Excelistä. Todella hyödyllinen päivä!

Excel perusteet

Kurssi oli mielestäni hyödyllinen ja tulee varmasti auttamaan päivittäisessä työssä. Kouluttaja oli asiantunteva ja hauska tyyppi. Hän onnistui pitämään hyvän fiiliksen koko kurssin ajan. Kurssi oli siis todella mielenkiintoinen ja onnistunut paketti kokonaisuudessaan!

Excel jatko

Erinomaisen hyvä koulutus ja kouluttaja. Asiaa oli paljon lyhyessä ajassa, mutta olennaiset asiat kouluttaja avasi meille arkisen selkeästi.

Office 365

Tutustu koulutuskalenteriin

Valitse avoimista koulutuksistamme itsellesi sopivin aihe ja tapa oppia. Tutustu Wistecin koulutuskalenterin tarjontaan ja varaa paikkasi ajoissa!