Pekka Päärnilä on Wistecin kouluttaja

Pekka kouluttaa toimisto-ohjelmien osaajaksi

Pekka kouluttaa lähinnä Microsoftin Office-ohjelmia, jotka ovat useimmille työpöydän ääressä työskenteleville tärkeitä jokapäiväisiä työkaluja.

Toimisto-ohjelmien lisäksi hänen osaamisrepertuaariinsa kuuluu Lotus Notes.

Pekalla on kokemusta myös mm. kiinteistönvälitysalan ja sairaalamaailman erikoisohjelmista. Tarvittaessa hän ottaa haltuun myös yrityksen omatkin järjestelmät. 

Pekan pikahaastattelu:

Kuka olet?

Olen Pekka, Kymenlaakson ja Hämeen kautta pääkaupunkiseudulle kotiutunut tietotekniikan kouluttaja.

Alunperin kouluttauduin hotelli- ja ravintola-alan esimiestehtäviin ja niissä viihdyinkin pitkälti toistakymmentä vuotta. Opettajan pedagogisen pätevyyden hankittuani olen siirtynyt ammatillisten oppilaitosten opettajan tehtävien kautta yritysmaailman puolelle. Tietoteknisiä sisältöjä olen kouluttanut vuodesta 2001 saakka.

Mistä pidät työssäsi?

Koko työurani olen työskennellyt suorassa kontaktissa asiakkaiden kanssa ja aina tavoitteenani on ollut heidän tarpeidensa ja toiveidensa täyttäminen.

Joskus minulta on kysytty, että eikö se käy tylsäksi, kun joutuu kouluttamaan päivästä toiseen suunnilleen samanlaisia asioita? Ei kyllä käy, koulutuspäivät ovat aina erilaisia, sillä ihmiset vaihtuvat päivittäin ja heillä on monenlaisia tarpeita.

Mitä terveisiä haluat lähettää asiakkaillesi?

Kun koneelle on asennettu jokin uusi päivitys tai kenties kokonaan uusi ohjelma, haltuunotto voi tuntua hyvinkin haasteelliselta. Mutta kun ensimmäisen kynnyksen ylitse pääsee, huomaa usein nopeasti, että jokapäiväiset rutiinit todellakin helpottuvat. Juuri tämä, kynnyksen ylittämisessä auttaminen, on kouluttajan ja koulutuksen tavoite.

Kukaan ei heti opi kaikkia yksityiskohtia, mutta kun joku auttaa alkuun, on siitä eteenpäin jatkaminen jo paljon helpompaa.

Toimisto-ohjelmat ja niiden käyttäminen eivät tietenkään ole mikään itsetarkoitus, vaan se ajan säästö, joka niiden avulla saadaan aikaiseksi omassa työssä. Säästynyt aika voidaan sitten käyttää johonkin tärkeämpään.

Katso Pekan esittelyvideo

Palautetta Pekan kursseilta

Paljon hyviä pointteja, jotka nopeuttavat työskentelyäni.

Outlook

Hyvä ja selkeä kouluttaja! Oli helppo oppia uusia juttuja ja vauhti oli sopiva. Mielenkiinto pysyi loppuun asti ja nyt on mukava tehdä työjuttuja Excelillä. Kiitokset kouluttajalle!

Excel perusteet

Erittäin kattava koulutus ja paljon pieniä hyviä vinkkejä.

Word jatko

Tutustu koulutuskalenteriin

Valitse avoimista koulutuksistamme itsellesi sopivin aihe ja tapa oppia. Tutustu Wistecin koulutuskalenterin tarjontaan ja varaa paikkasi ajoissa!