Esa Riutta on Wistecin kouluttaja

Esan erikoisalaa ovat some ja graafiset sovellukset

Tässä Esa Riutta, päivää! Erikoisalaani ovat sosiaalinen media, graafiset sovellukset ja esitysmateriaalit. Koulutan Wistecillä kaikki sosiaalisen median kurssit perusteista aina markkinointiin ja videon striimaamiseen saakka.

Office ja Windows -aiheet ovat toki hallinnassa ja niiden erityinen erikoisalani on esiintyminen ja esitysten teko PowerPointilla. Osaan monia temppuja ja tekniikoita, joilla saat esitysmateriaalin helposti mielenkiintoisemmaksi.

Koulutan myös muita Office-ohjelmia, kuten Exceliä, ja eksoottisempia juttuja, kuten SQL-tietokantoja, kuvankäsittelyä verkkosovelluksilla tai Photoshopilla sekä kaikkien mobiililaitteiden käyttöä.

Esan pikahaastattelu:

Kuka olet?

Olen Esa Riutta, besserwisserin vikaa omaava perheenisä, jolla on vielä intoa oppia uutta. En päätynytkään koodaajaksi, kun huomasin tykkääväni jutella ihmisille enemmän kuin istua yksin koneen äärellä.

Varsinaisesti työt koulutusalalla aloitin Datafrank Oy:n palveluksessa 2008, mutta tukihommat alkoivat jo lapsuudesta, kun pikkupoikana ohjelmoin vanhemmille videot ja kanavat televisioihin.

Mitä työsi sisältää?

Pääasiallinen työni on kouluttaminen ja verkkokoulutuksien sisällön tuottaminen Wistec Onlineen. Luokka- ja etäkoulutusten lisäksi teen siis paljon videosisältöä ja sosiaalisen median asiaa.

Vastaan Wistecillä verkkokoulutuksiemme kehittämisestä ja rakennan yhdessä teknisten asiantuntijoidemme kanssa verkko-oppimispalveluamme. Lisäksi autan ylläpitämään Wistecin omaa sosiaalisen median läsnäoloa ja konsultoin sen kehittämisessä.

Mitä terveisiä haluat lähettää asiakkaillesi?

Panostakaa osaamiseen, perusosaamista unohtamatta! Oppiminen kannattaa aina ja on yleensä edullisempaa kuin osaamattomuus, niin henkilökohtaisesti kuin yrityksellekin.

Perusasioiden hallinta on yllättävän oleellista: jos jotain ei osaa kunnolla, tuhlautuu järjetön määrä työaikaa päivittäisiin asioihin, joiden ei pitäisi viedä lainkaan aikaa.

Oppimiselle kannattaa antaa hetki, vaikka se olisi pois varsinaisesta työnteosta. Pitkällä tähtäimellä osaaminen säästää paljon enemmän aikaa kuin kuluttaa, hermoista puhumattakaan. Tietotyökalujen käyttö on paljon mukavampaa, kun homma sujuu.

Toivotan kaikille aurinkoisia päiviä!

Katso Esan esittelyvideo

Palautetta Esan kursseilta

Sopivasti asiaa. Vauhti oli melkoinen, paljon kuitenkin aikaa kysellä. Pidin siitä, että tekniikan lisäksi oli mahdollisuus pähkäillä esiintyjän kouluttajan taitoja. Symppis kouluttaja!

PowerPoint ja esiintyjän työkalut

Kurssi oli mielenkiintoinen. Tämä kurssi sopii parhaiten niille, joille some ei ole niin tuttu. Oli hyvä kokeilla eri FB-mainosformaatteja ja katsoa LinkedIn ja Twitter myös käytännössä.

Markkinointi sosiaalisessa mediassa

Hyvin koottu kokonaisuus, josta sai paljon hyviä vinkkejä päivittäiseen työhön. Kouluttaja oli erittäin osaava ja osasi selkeästi selittää eri toiminnallisuuksia.

Microsoft Office

Tutustu koulutuskalenteriin

Valitse avoimista koulutuksistamme itsellesi sopivin aihe ja tapa oppia. Tutustu Wistecin koulutuskalenterin tarjontaan ja varaa paikkasi ajoissa!