Erkki Renvall on Wistecin kouluttaja

Erkin ominta aluetta ovat Excelin edistyneet toiminnot

Vuosien varrella olen kouluttanut erilaisia ohjelmistoja ja teknologioita hyvinkin laajasti. Tällä hetkellä selvä suosikkini on Excel ja sen perustasoa pidemmälle menevien ominaisuuksien ja apuohjelmien koulutus. Pivot, Power Pivot, Power Query sekä VBA-ohjelmointi ovat ominta aluettani.

Koulutan myös Microsoftin Power BI, Visio ja Project -ohjelmia, SQL-kyselykieltä sekä projektinhallintaan ja projektijohtamiseen liittyviä kursseja.

Lisäksi Adoben tuotteet, kuten Photoshop ja InDesign, kuuluvat osaamisalueisiini enkä väheksy Excelin ja Wordin perusasioidenkaan kouluttamista.

Koulutusten lisäksi teen mielelläni konsultointeja liittyen vaikkapa Office-ohjelmien VBA-ohjelmointiin.

Erkin pikahaastattelu:

Kuka olet?

Olen Erkki Renvall, jo viidenkympin virstanpylvään reilusti ylittänyt ICT-alan moniottelija. Nykyisiin tehtäviini kouluttajaksi ja konsultiksi siirryin jo lähes 25 vuotta sitten.

Miten arkeologista tuli ICT-kouluttaja?

Alkuperäiseltä koulutukseltani olen arkeologi ja kulttuurien tutkija. Arkeologin tehtävien lisäksi aikaisempaan työhistoriaani kuuluu erilaisia kulttuurialan tehtäviä ja olen toiminut jopa video- ja elokuvakulttuurin ohjaavana läänintaiteilijana yhden toimikauden. Virta vei kuitenkin uuden kouluttautumisen kautta ICT-alalle.

Koulutustehtävien lisäksi olen toiminut yrittäjänä sekä ICT-alan yritysten erilaisissa johtotehtävissä, mutta niidenkin ohella olen pyrkinyt säilyttämään tuntuman kentällä tapahtuvaan konsultointi- ja koulutustyöhön.

Mistä pidät työssäsi?

Kouluttajan ja konsultin toimenkuva on huomattavasti laajempi kuin osasin alalle tullessani kuvitellakaan. Pidän työni haasteellisuudesta ja monipuolisuudesta.

Yrityskoulutuksessa oman haasteensa tuo se, että vietämme saman opiskelijaryhmän kanssa yhteistä aikaa korkeintaan 1-2 päivää. Lisäksi meillä saattaa saman viikon aikana olla koulutettavana hyvinkin erilaisista lähtökohdista ja erilaisilta liiketoimintasektoreilta tulevia ryhmiä, joten mitkään päivät eivät todellakaan ole samanlaisia.

Kouluttajalla on useita erilaisia rooleja. Sen lisäksi, että hän on oman alansa osaaja ja ohjaaja, hän on myös asiakasyrityksen työelämän kehittäjänä tarpeiden kartoittaja, mahdollisuuksien markkinoija, osaamisen arvioija, suunnittelija sekä myös kumppanuuksien rakentaja. Lisäksi hän on oman työnsä ja oppimisympäristöjen kehittäjä ja uudistaja. Kaikki tämä tekee kouluttajan tehtävästä äärimmäisen mielenkiintoisen ja haastavan.

Mitä terveisiä haluat lähettää asiakkaillesi?

Työelämän organisaatiot ja työtehtävät muuttavat alati muotoaan. Nykyisen kaltaisessa tilanteessa yritysten henkilöstön toimisto- ja muiden ohjelmistojen osaaminen korostuu entisessään. Varsinkin Excel-taidot ovat yrityksissä avainasemassa hyvinkin erilaisissa työtehtävissä. Kun henkilöstön perusosaaminen tietotyökalujen osalta on riittävällä tasolla, aikaa säästyy ja voidaan ottaa selkeä yrityksen sisäinen ”tuottavuusloikka”.

Koulutus olisikin yrityksissä nähtävä investointina, joka ajan säästymisen ja toimintojen tehostumisen kautta maksaa nopeasti itsensä takaisin. Räätälöimällä koulutukset juuri oman yrityksen tarpeisiin takaa, että kursseilla saatava osaamistaso vastaa kunkin työntekijän työtehtävän tarpeisiin.

Katso Erkin esittelyvideo

[/section]

Palautetta Erkin kursseilta

Kouluttajalla hyvä asiantuntemus ja selkeä ulosanti. Sain paljon koulutuksesta irti.

Power BI perusteet

Opetustapa oli hyvä, esimerkkien kautta. Kouluttajan ulosanti oli hyvä ja ammattitaidosta näki, että on käyttänyt ohjelmaa. Sisältö oli sopiva sellaisellekin, joka ei juuri tiennyt aiheesta ennen kurssia.

Project jatko

Kouluttaja tunsi asiansa hyvin ja kurssin sisältö tukee työtehtäviäni hyvin. Hyvät tilat ja järjestelyt.

SQL-kielen perusteet

Tutustu koulutuskalenteriin

Valitse avoimista koulutuksistamme itsellesi sopivin aihe ja tapa oppia. Tutustu Wistecin koulutuskalenterin tarjontaan ja varaa paikkasi ajoissa!