SPR:n Veripalvelun virtuaalitapahtuma onnistui luottokumppanin kanssa

Suomen Punaisen Ristin Veripalvelu halusi järjestää kansainvälisen seminaarin ja valitsi virtuaalitapahtumansa toteutukseen Teams Live Eventin.

Sparraus ja tekninen fasilitointi hoitui luottokumppanin kanssa

”Keväällä 2021 järjestämämme seminaari oli meille ensimmäinen laajempi, transatlanttinen virtuaalitapahtuma, joten halusimme kaiken sujuvan mahdollisimman mallikkaasti. Hankimme ensin sparrausapua Teams Live Eventin käyttöön hyväksi havaitulta yhteistyökumppanilta Wisteciltä. Pian huomasimme, että oli kaikin tavoin järkevää ottaa kumppani myös tapahtuman suunnitteluun ja tekniseen fasilitointiin”, kertoo Veripalvelun viestintä- ja henkilöstöjohtaja Willy Toiviainen.

Teams oli Veripalvelulle entuudestaan tuttu työkalu, mutta tapahtumien järjestämiseen tarkoitettua Teams Live Eventiä he eivät olleet aiemmin kokeilleet.

”Lopulta Wistecin Pertti Berg auttoi meitä läpi koko projektin. Hänen vahvan asiantuntemuksensa ansiosta saimme hyödyllistä lisäoppia ja omat ideamme jalostuivat yhdessä tekemisen ansiosta”, kertoo Willy Toiviainen.

Veripalvelun viestintä- ja henkilöstöjohtaja Willy Toiviainen

Langat tiukasti käsissä koko virtuaalitapahtuman ajan

Veripalvelun virtuaalitapahtuma oli puoli päivää kestävä seminaari, jossa esiintyi neljä asiantuntijaa Suomesta, Belgiasta ja USA:sta. Lisäksi jokaiseen esitykseen sisältyi kommenttipuheenvuorot sekä näiden esitysmateriaalit.

Intensiivistä seminaaripäivää rytmitettiin Mentimeterillä toteutetuilla mielipidekyselyillä ja äänestyksillä, mikä sai osallistujilta innostuneen vastaanoton.

”Täytyy vähän tylsästi todeta, että tapahtumassa kaikki meni kohdilleen eikä isoja stipluja ollut, vaikka tapahtuma olikin haastava myös monien teknisten siirtymien ja tiukan aikataulun takia”, sanoo Willy Toiviainen.

Vinkkejä virtuaalitapahtuman suunnitteluun ja toteutukseen

”Jos virtuaalitapahtumat ovat organisaation strateginen työkalu ja toteutuksia on paljon, kannattaa opetella tekemään ne omalla porukalla. Jos taas tapahtumia tekee harvoin, ei ole tarkoituksenmukaista opetella ja tehdä kaikkea itse”, sanoo Willy Toiviainen.

Hänen mukaansa osaavan kumppanin hyöty on siinä, että yhteistyön avulla saa ulkopuolista näkemystä ja lisäoppia omaan tekemiseen.

Ja kun tietää olevansa hyvissä käsissä, jokainen tapahtuman tuottamiseen ja toteuttamiseen osallistuva voi keskittyä omaan osuuteensa.

”Yhteistyökumppanin ensisijainen rooli on varmistaa virtuaalitapahtuman onnistuminen. Virtuaalitapahtumassa oikea-aikaisuus on todella tärkeää, joten hioimme tapahtuman yksityiskohtia ja aikatauluja kenraaliharjoituksissa useampaankin kertaan”, kertoo Willy Toiviainen ja jatkaa:

“Parhaat esiintyjät harjoittelevat aina. Tapahtumissahan tärkeintä on osallistujien huomioiminen ja vuorovaikutus.”

Haluatko lisää tietoa virtuaalitapahtumien tukipalveluista?

Jos organisaatiosi on miettimässä virtuaalitapahtuman järjestämistä, kannattaa kysyä neuvoa!

Autamme sinua väistämään karikot ja toteuttamaan teknisesti sujuvasti rullaavan tapahtuman niin, että te voitte keskittyä oleelliseen.

Lähetä meille yhteydenottopyyntö tai kysy chatissä.

Suomen Punainen Risti Veripalvelu

Veripalvelu

Suomen Punaisen Ristin Veripalvelu huolehtii keskitetysti koko Suomen verivalmistehuollosta. Veripalvelu huolehtii myös kantasolusiirteiden välittämisestä, elin- ja kantasolusiirtojen kudostyypityksistä sekä tekee alaan liittyvää tieteellistä tutkimusta. Veripalvelu työllistää Suomessa noin 500 henkilöä yhteensä 9 paikkakunnalla.

veripalvelu.fi

Kysy lisää koulutuksistamme

Haluatko keskustella organisaatiosi koulutustarpeista ja löytää sopivimmat vaihtoehdot?
Ota yhteyttä myyntiimme, joka auttaa sinua yhdessä asiantuntijoidemme kanssa. Voit myös antaa lisätietoja ja jättää meille yhteydenottopyynnön.

TAAS-ASIAKKAITAMME

Kuurojen Liitto

Kuurojen Liiton henkilöstön Office 365 -koulutuksissa on huomioitu EU:n saavutettavuusdirektiivin velvoitteet ja erilaiset tavat oppia. Tuloksena on yhdenvertaista ja tasa-arvoista koulutusta.

Lue lisää...

Sanoma Media Finland

Sanoman henkilöstö kehittää osaamistaan itsenäisesti ja vahvasti esimiesten tuella. TaaS tarjoaa joustavat koulutukset ja palvelut silloin, kun niille on tarvetta. Henkilöstö osallistuukin koulutuksiin aktiivisesti ja innolla.

Lue lisää...

Werner Söderström Osakeyhtiö

WSOY:n henkilöstön osaamista kehitetään jatkossakin TaaS-koulutussopimuksen palveluilla. Yhteistyöstä hyötyvät sekä työntekijät että HR, kun koulutuksia ja niihin liittyviä palveluita parannetaan alan asiantuntijoiden kanssa.

Lue lisää...