Suomen Punainen Risti arvostaa koulutuksien laatua ja asiakkaan kuuntelemista

Suomen Punainen Risti on tehnyt pitkään yhteistyötä wisteciläisten kanssa. Toimivan kumppanuuden perusta on ollut tyytyväisyys sekä koulutuksien että yhteistyön laatuun.

SPR siirtyi yksittäisistä kursseista jatkuvan koulutuksen malliin

”Alun perin henkilöstömme kouluttautui Wistecin avoimilla kursseilla. Saimme todella positiivista palautetta kouluttajien ammattitaidosta ja aidosta kiinnostuksesta osallistujien oppimiseen, joten päätimme tehdä TaaS-sopimuksen. Se tarjoaa henkilöstöllemme jatkuvat koulutuspalvelut, johon kuuluvat avointen kurssien lisäksi Wistec Onlinen verkkokurssit, sovellustuki sekä juuri meidän tarpeisiimme suunniteltuja koulutuksia”, kertoo SPR:n tietohallintopäällikkö Tuula Mähönen.

Osaamisen kartoitus auttaa tavoitteiden määrittelyssä

SPR halusi selvittää IT-osaamisen tärkeimmät kehityskohteet ja teki henkilöstölleen osaamiskartoituksen tammi-helmikuussa 2018.

Kartoitus toteutettiin yhteistyönä niin, että ensin SPR määritteli työtehtävien kannalta kriittisimmät osaamisalueet. Yhteisen keskustelun jälkeen Wistecin asiantuntija Esa Riutta suunnitteli näihin tarpeisiin räätälöidyn kysymyspatteriston, jonka SPR tarkisti ja jakoi henkilöstölleen vastattavaksi.

”Saamamme tulokset todensivat erityisesti ne alueet, joissa tarvitaan osaamisen petraamista. Toki on huomioitava työtehtävien väliset erot, mutta esimerkiksi Excel-osaaminen on hyödyllistä lähes jokaiselle. Tulosten avulla on myös helpompi perustella koulutukseen liittyviä päätöksiä”, Tuula Mähönen tiivistää.

Suunnitelmissa on tehdä kartoitus vuosittain, jotta saadaan vertailtavaa tietoa osaamisen kehittymisestä. Tuula Mähösen mielestä on oleellista kysyä myös sitä, miksi joku ei vielä ole osallistunut koulutuksiin tai kokeillut verkko-opiskelua. Ja nimenomaan siten, että perusteeksi ei kelpaa ajanpuute.

”On tärkeää kannustaa ja motivoida ihmisiä järjestämään itselleen aikaa uuden oppimiseen, sillä varttikin usein riittää yksittäisen ongelman ratkaisuun. Ohjelmien tehokas hyödyntäminen omassa työssä säästää valtavasti työaikaa ja antaa mahdollisuuden keskittyä rutiinihommia mielekkäämpiin työtehtäviin”, Tuula Mähönen sanoo.

Raportointipalvelu auttaa koulutusten seurannassa

SPR:llä on käytössään Office 365 -pilvipalvelut, mikä mahdollistaa TaaSiin kuuluvan raportointipalvelun käytön. Tuula Mähönen näkee raportointipalvelun loistavana mahdollisuutena koulutusten seurannassa ja kehittämisessä.

”Ajantasainen tieto ja selkeät raportit ovat tärkeitä koulutuksia koskevassa päätöksenteossa. Seuraamme tiettyjä tunnuslukuja Wistecin yhteyshenkilömme Leena Eklundin kanssa, mutta jatkossa voimme koostaa tietoa myös itse. Näin koulutustemme seuranta ja kehittäminen muuttuu entistä enemmän datapohjaiseksi”, Tuula Mähönen kertoo.

Wistecin Leena Eklund kertoo, että koulutuspalveluiden seuranta on mielekästä myös palveluntarjoajan näkökulmasta:

”Olen yhteyksissä Tuulaan ja Juha Hirvoseen säännöllisesti ja tapaamisissa on mukana myös kouluttajamme. Yksi tapaamisiemme pääasioista on raportin läpikäynti, sillä se antaa tarkkaa tietoa koulutusten käyttäjämääristä, kurssiosallistumisista ja esimerkiksi siitä, miten hyvin lopputestit ovat kunkin osalta sujuneet.”

“On hienoa, että SPR satsaa henkilöstönsä osaamisen kehittämiseen ja antaa siihen sopivat työkalut. Tiedän, kuinka haastavaa on pysyä kehityksessä mukana, mutta se on myös jokaisen omalla vastuulla huolehtia, että ainakin miniosaamistavoite tulee saavutettua.”

Suomen Punainen Risti kouluttaa henkilöstöään Wistecin palveluilla

Kuva: Mikko Stig / Lehtikuva 

Koulutuksen kokeiluun innostaminen on tärkeää

Työnantajan tarjoamia koulutusmahdollisuuksia pidetään yleensä tärkeinä, mutta koulutukseen osallistuminen voi osoittautua yllättävän hankalaksi.

”Meille parasta koulutusten käytön aktivointia ovat olleet osallistujien innostuneet kommentit ja välitön uusien oppien soveltaminen käytännössä. Suurimpia esteitä ovat monesti sopivan ajan löytäminen ja itselleen sopivimman opiskelutavan testaaminen.”, kertoo Tuula Mähönen ja jatkaa:

”Mietimme jatkuvasti erilaisia tapoja innostaa henkilöstöämme kokeilemaan esimerkiksi verkko-opiskelua. Uskon, että nimenomaan kokeilemalla jokainen löytää itselleen parhaat tavat, kun se vaikein eli ensimmäinen askel on otettu.”

TaaS-sopimuksen edut näkyvät käytännössä

Kun SPR:n tietohallintopäällikkö Tuula Mähöseltä kysyy oleellisimpia TaaS-koulutussopimuksen tarjoamia etuja, vastaus tulee nopeasti:

”Alleviivaisin sitä, että koulutuksen laatu on Wistecillä valtavan korkea. Lisäksi yhteistyö ja asiakkaan kuuleminen toteutuu ihan käytännön tasolla, sillä wisteciläiset ovat aidosti kiinnostuneita koulutuksen vaikuttavuudesta.”

“Palveluita kehitetään jatkuvasti eikä jämähdetä jo kerran tehtyyn, vaan palvelut joustavat asiakkaan mukaan. Saamme todellakin koulutukseen investoidulle rahalle vastinetta”, toteaa Tuula Mähönen lopuksi. 

Vinkkejä Wistec Onlinen käyttöön

  • Kirjaudu Wistec Onlineen omilla O365 -tunnuksillasi ja kokeile etsiä jotain hakutoiminnolla. Kätevää, eikö?
  • Älä yritä syödä koko kakkua kerralla, usein pieni pala riittää! Valitse yksi uusi asia, jonka haluat oppia ja kokeile sitä heti käytännössä.
  • Varaa kalenterista tietty aika opiskelulle oman vireystilan mukaan.
  • Muista, että usein vartti riittää mainiosti!

Suomen Punainen Risti

Suomen Punainen Risti on yksi Suomen suurimmista kansalaisjärjestöistä. Punaisen Ristin tehtävänä on auttaa apua eniten tarvitsevia kotimaassa ja ulkomailla. Suomen Punainen Risti on yksi Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun kansainvälisen liiton 190 jäsenyhdistyksestä.

punainenristi.fi

Kysy lisää koulutuksistamme

Haluatko keskustella organisaatiosi koulutustarpeista ja löytää sopivimmat vaihtoehdot?
Ota yhteyttä myyntitiimiimme, joka auttaa sinua yhdessä asiantuntijoidemme kanssa. Voit myös antaa lisätietoja ja jättää meille yhteydenottopyynnön.

TAAS-ASIAKKAITAMME

Bonnier Books Finland Oy

Bonnier Books Finland neuvotteli henkilöstönsä kanssa kiky-tuntien vaihtamisen koulutukseen. Koulutus todettiin tasa-arvoiseksi kikyn toteuttamistavaksi, josta hyötyy koko organisaatio. 

Lue lisää...

Colliers International Finland Group Oy

Colliers käyttää TaaSia monipuolisesti. Koulutukset ovat koko henkilökunnan saatavilla ja raportointipalvelu auttaa osaamisen seurannassa ja kehittämisessä.

Lue lisää...

Medix Biochemica

Medix Biochemica ylläpitää henkilöstönsä ICT-osaamista TaaS-palvelulla. Wistec Onlinesta löytyvät nopeat ratkaisut pulmatilanteisiin ja webinaarit innostavat osallistujia tuomaan opit suoraan omaan työhön.

Lue lisää...