Henkilöstö haluaa ja saa kouluttautua Sanoma Media Finlandissa

Koulutusten kysyntä ja tarjonta kohtaavat arkipuheessa

Sanoma Media Finlandin henkilöstö on käyttänyt Wistecin koulutuspalveluita todella aktiivisesti siitä lähtien, kun TaaS-sopimus tehtiin keväällä 2019.

Mikä on henkilöstön innokkaan kouluttautumisen salaisuus?

”Koulutusten tarve ja Wistecin tarjonta osuivat isosti kohdilleen sopivaan aikaan. Ihmiset ovat tietoisia koulutuksista, sillä osaamisen kehittämiseen panostetaan ja se on jatkuvasti tapetilla niin esimiestyössä kuin puheissakin”, kertoo Sanoma Media Finlandin osaamisen johtamisesta ja henkilöstön kehittämisestä vastaava Jesse Ehtamo.

”Tavoitteenamme on tehdä oppimisesta mahdollisimman ketterää. Sisäistä koulutuspalettiamme ohjaa strategisesti tärkeät osaamisalueet. Rakennamme niiden ympärille erilaisia koulutuskokonaisuuksia kulloisenkin tarpeen mukaan ja pyrimme parhaamme mukaan madaltamaan osallistumiskynnystä. Osaamisen kehittäminen on vahvasti tiimityötä, johon osallistuvat eri liiketoimintayksiköistä niin esimiehet ja työntekijätkin”, Ehtamo tarkentaa.

Vastuu osaamisesta on työntekijällä

Jesse Ehtamo uskoo, että jokainen itse tietää parhaiten, millaista osaamista työssään tarvitsee ja milloin sitä on syytä kehittää.

Esimiehillä on tärkeä rooli tiedon jakamisessa ja siinä, että koulutuksissa saadut opit tulevat käyttöön ja motivaatio osaamisen kehittämiseen pysyy yllä.

Sanomalaiset ovatkin sankoin joukoin osallistuneet Officen peruskoulutusten ohella erilaisten Adobe-ohjelmistojen koulutuksiin, työskenteleehän mediatalossa paljon visualisteja ja muita luovan työn tekijöitä.

Suosittuja ovat olleet myös ohjelmointikielien, kuten Python ja SQL-koulutukset, sekä Power BI -koulutukset.

Jesse Ehtamo Sanoma Media Finland

Jesse Ehtamo
People Growth Development Lead & HR Business Partner

Sisäinen viestintä on osaamisen kehittämisen ydintä

Yksi tärkeimmistä Sanoma Akatemian tehtävistä on tuoda tarjonta näkyväksi ja mahdollistaa siten henkilöstön koulutuksiin osallistuminen.

Koulutuksista jaetaan tietoa intran ja esimieskirjeiden lisäksi kaikkialla, missä ihmiset liikkuvat. Mediatalossa luotetaan monikanavaisesti myös paperiseen viestintään ja koulutuksista kertovia mainoksia on luettavissa esimerkiksi leimauslaitteiden ja kopiokoneiden lähistöllä.

”TaaS yllätti meidät positiivisesti”

Sanoma Media Finlandin sopimukseen kuuluu koko TaaSin tarjonta eli avoimen tarjonnan luokka-ja etäkoulutukset, asiakaskohtaisesti räätälöidyt koulutukset, Wistec Onlinen verkkokurssit sekä raportointi- ja tukipalvelut.

Päätös siirtyä yksittäisten koulutusten ostoista jatkuvaan koulutuspalveluun oli helppo.

”TaaSin kuukausihinta vaikutti vähän liiankin hyvältä ollakseen totta. Se osoittautui kuitenkin käytännössä todeksi, kun luokkakoulutukset lähtivät heti lentoon ja aloimme myös käyttää Wistecin sovellustukipalvelua ongelmatilanteiden nopeaan ratkaisemiseen”, toteaa Jesse Ehtamo ja jatkaa:

”Kokonaisuudessaan Wistecin TaaS on aidosti hyvä palvelu”.

Sanoma Media Finland logo

Sanoma Media Finland

Sanoma Media Finland on osa Sanomaa, joka on kuluttajamedian ja oppimisen eurooppalainen edelläkävijä. Sanoma toimii Suomessa, Hollannissa, Puolassa, Belgiassa, Ruotsissa ja Espanjassa. Vuonna 2018 liikevaihto oli 1,3 miljardia euroa ja yhtiö työllisti yli 4 400 ammattilaista.

sanoma.com/fi

Kysy lisää koulutuksistamme

Haluatko keskustella organisaatiosi koulutustarpeista ja löytää sopivimmat vaihtoehdot?
Ota yhteyttä myyntiimme, joka auttaa sinua yhdessä asiantuntijoidemme kanssa. Voit myös antaa lisätietoja ja jättää meille yhteydenottopyynnön.

TAAS-ASIAKKAITAMME

Berner Oy

Bernerin henkilöstö  käyttää TaaS-koulutussopimuksen palveluita ahkerasti. Saatavilla on monenlaisia tapoja ja materiaalia, joten välillä uuden oppimiseen tai vanhan kertaamiseen riittää pienikin hetki. 

Lue lisää...

Suomen Punainen Risti

SPR siirtyi yksittäisistä kursseista jatkuvan koulutuksen malliin ja on entistäkin tyytyväisempi sekä koulutuksien että yhteistyön laatuun. Osaamisen kartoitus antoi hyvän pohjan henkilöstön IT-osaamisen kehittämiselle.

Lue lisää...

Medix Biochemica

Medix Biochemica ylläpitää henkilöstönsä ICT-osaamista TaaS-palvelulla. Wistec Onlinesta löytyvät nopeat ratkaisut pulmatilanteisiin ja webinaarit innostavat osallistujia tuomaan opit suoraan omaan työhön.

Lue lisää...