Oulu kehittää henkilöstönsä digiosaamista verkossa

Oulun kaupunki aloitti Microsoft Office 365 -palveluiden käyttöönoton syksyllä 2018 ja siirtymistä haluttiin tukea kehittämällä henkilöstön digiosaamista monipuolisesti.

Pilvipalveluiden myötä työntekijät saivat käyttöönsä modernit työvälineet ja samalla uudistettiin myös kaupungin työn tekemisen tapoja.

Ajanmukaiset välineet, toimintatavat ja digiosaaminen mahdollistavat joustavan ja tuloksellisen työnteon, siirtymisen etätyöstä joustotyöhön sekä sujuvan yhteistyön organisaation sisällä ja ulkopuolella.

Wistec Online on koko henkilöstön käytössä

Wistec Online valittiin Oulun kaupungin henkilöstön digitaaliseksi oppimisympäristöksi syksyllä 2019. Sen palveluita voivat käyttää kaikki kaupungin 11 000 työntekijää ja nyt sopimuksesta on allekirjoitettu jatkokausi seuraavalle kahdelle vuodelle.

”Halusimme jatkaa koulutussopimustamme, sillä Wistec Onlinen verkkokurssit ja sovellustuki auttavat meitä tarjoamaan mahdollisimman monipuolista koulutusta modernien työvälineiden käyttöön. Verkko-oppimisympäristön kurssit ovat helppokäyttöisiä ja ne täyttävät tarpeemme paremmin kuin hyvin”, kertoo Oulun Digin kehityspäällikkö Johanna Klint.

Johanna Klint, Oulun Digin kehityspäällikkö

Oulun kauppatori

Torinranta Oulussa

Aktiivinen viestintä koulutuksista tuottaa tulosta

Monien muiden organisaatioiden tavoin Oulussakin digitaalisen oppimisympäristön käyttöönotto oli aluksi takkuista. Aktiivinen viestintä sisäisissä kanavissa alkoi kuitenkin tuottaa tulosta ja työntekijät ovat ottaneet Wistec Onlinen käyttöönsä itselleen sopivimmalla tavalla ja ajalla.

Verkkokursseista ja sovellustuesta kerrotaan Wistecin palveluesittelyiden lisäksi esimerkiksi intrassa ja uuden koneen toimituksen yhteydessä.

”Huomasimme nopeasti, että koulutuksista viestiminen henkilöstölle vaatii ympäristöön ja tilanteisiin sovittelua. Siihen on vaikeaa tulla ulkopuolelta ja olemmekin tehneet oman viestintäsuunnitelman, joka sisältää niin käytännön koulutusvinkkejä kuin muitakin ”porkkanoita” innostamaan palveluun tutustumista”, kertoo Johanna Klint.

Uutta voi oppia muutamassa minuutissa

Työntekijän arjessa osaamisen kehittämisen ei aina tarvitse tarkoittaa tuntikausien opiskelurupeamaa. Wistec Onlinesta löytyy ratkaisuja myös yksittäisiin ongelmiin muutamassa minuutissa.

Johanna Klintin mielestä tärkeintä onkin pitää koulutukset tiukasti horisontissa ja muistuttaa niistä käytännönläheisesti ja säännöllisesti jatkossakin.

”Wistecin koulutuspalvelut ovat olennainen osa Oulun kaupungin digiosaamisen kehittämisen kokonaisuutta. Yhteistyömme on ollut helppoa ja mutkatonta, sillä wisteciläiset kuuntelevat asiakasta herkällä korvalla ja haluavat aidosti kehittää palveluitaan.”

Oulun kaupunki logo

Oulun kaupunki

Oulun kaupunki on Suomen viidenneksi suurin kaupunki ja Pohjois-Suomen suurin työnantaja. Oulussa yhdistyvät luova ilmapiiri ja huipputeknologia, yrittäjyys ja taitavat tekijät, modernin merikaupungin omaperäinen kulttuuri ja elävä maaseutu. Oulun kaupungin toimintakulttuuri tukee uudistumista ja kaupunki kannustaa henkilöstöään kehittämään osaamistaan.

ouka.fi

Kysy lisää koulutuksistamme

Haluatko keskustella organisaatiosi koulutustarpeista ja löytää sopivimmat vaihtoehdot?
Ota yhteyttä myyntiimme, joka auttaa sinua yhdessä asiantuntijoidemme kanssa. Voit myös antaa lisätietoja ja jättää meille yhteydenottopyynnön.

TAAS-ASIAKKAITAMME

Kuurojen Liitto

Kuurojen Liiton henkilöstön Office 365 -koulutuksissa on huomioitu EU:n saavutettavuusdirektiivin velvoitteet ja erilaiset tavat oppia. Tuloksena on yhdenvertaista ja tasa-arvoista koulutusta.

Lue lisää...

Skanska

Skanska Suomi halusi onnistua Office 365-palveluiden käyttöönotossa. Tämä varmistetaan kouluttamalla ympäri Suomen sijaitseva henkilöstö joustavasti ja tehokkaasti TaaSin avulla. Ensimmäiset palautteet koulutuksista on jo saatu.

  Lue lisää...

Werner Söderström Osakeyhtiö

WSOY:n henkilöstön osaamista kehitetään jatkossakin TaaS-koulutussopimuksen palveluilla. Yhteistyöstä hyötyvät sekä työntekijät että HR, kun koulutuksia ja niihin liittyviä palveluita parannetaan alan asiantuntijoiden kanssa.

Lue lisää...