Örumin Hanna Henrioud pysyy kehityksessä mukana ylläpitämällä osaamistaan

Örum otti käyttöönsä TaaS-koulutussopimuksen keväällä 2018, kun yrityksen uudistuessa henkilöstölle haluttiin tarjota entistä monipuolisempia tapoja kouluttautua.

Koulutusta tarvitaan kaikilla aloilla

Kulunut vuosi on ollut örumilaisille hektinen muun muassa organisaatiomuutosten ja erilaisten järjestelmäuudistusten vuoksi. Kysyimmekin pitkän linjan örumilaiselta Hanna Henrioudilta, miten aika on riittänyt myös oman IT-osaamisen ylläpitoon?

”Opiskeluun käytetty aika on aina jostain pois, mutta toisaalta ei ole enää alaa, jolla ei tarvittaisi jatkuvaa koulutusta. Vaikka uuden oppiminen vaatiikin välillä joustoa, oman osaamisensa päivittäminen tulisi olla luonteva osa itse työtä omaa työroolia eikä ylimääräinen rasite”, vastaa Hanna Henrioud.

Koulutus on koko yrityksen asia

Kaikki työntekijät edustavat koko yritystä ja heidän osaamistasonsa ratkaisee kilpailukyvyn markkinoilla. Tämän vuoksi ei ole yhdentekevää, miten henkilöstön osaamista ylläpidetään ja kehitetään. Hyvät koulutusmahdollisuudet ovat myös rahanarvoinen etu työntekijälle.

Örumilla johto ja esimiehet suhtautuvat kannustavasti koulutuksiin ja henkilöstö voi osallistua niihin tarpeen mukaan. Työntekijän ajasta kilpailevat arkirutiinien ohella sisäiset koulutukset, messut sekä muut alan tapahtumat, joten koulutuspalveluiden on oltava joustavia ja saatavilla aina tarvittaessa.

Toimipisteiden ja henkilöstön maantieteellinen sijainti ei saa olla kynnyskysymys. Siksi Örumilla on käytössä perinteisten lähiopetuskurssien lisäksi Wistec Onlinen verkkokurssit, joille pääsee tietokoneella tai mobiililla ajasta ja paikasta riippumatta. Verkkokursseilla jokainen voi opiskella omaan tahtiinsa ja vaikka kerrata kursseja tarpeensa mukaan.

Örumin intrassa on Einsteinin osuva ajatus

Osuva muistutus Örumin intran etusivulla

Wistec Onlinen tarjonta laajenee ja päivittyy jatkuvasti

Wistecin Leena Eklund tiivistää verkko-oppimisympäristön tarjontaa näin:

”Voit päivittää taitojasi Office-tuotteissa, kuten Excelissä, PowerPointissa, Wordissä ja muissa perusohjelmissa, joiden lisäksi löydät O365-palveluista vaikka OneDriven tai Teamsin mielenkiintoiset kurssit. Muutakin toki löytyy ja lisää tulee jatkuvasti! Esimerkiksi Adoben kuvankäsittelyohjelmia, Power BI- sekä tietoturva- ja tietosuojakursseja on katsottu paljon. Kursseihin sisältyy napakoiden videoiden lisäksi runsaasti harjoituksia ohjeineen ja ratkaisuineen. Harjoittelu tekee mestarin.”

Hanna Henrioud kouluttautuu Wistecin TaaS-palveluilla

Örumin markkinointiassistentti Hanna Henrioud

Uusien asioiden soveltaminen omaan arkeen helpottaa ja nopeuttaa työntekoa sekä innostaa oppimaan lisää. Oivaltamisen ilo on parasta!

 

Osaamisen päivittämistä voi tehdä rutiinin

Hanna Henrioudin suosikkitapa kouluttautua on ollut lähiopetuksiin osallistuminen, sillä hän pitää ryhmässä opiskelusta ja luokkakoulutuksissa saa aina hyviä vinkkejä myös muilta osallistujilta.

”Lähden mielelläni Wistecin luokkakoulutuksiin, koska opin parhaiten paikan päällä ja se tuo mukavaa vaihtelua työviikkoon. Silloin, kun kokopäivän kurssiin ei ole aikaa, osallistun muutaman tunnin kestäviin etäkoulutuksiin. Tulevaisuuden tavoitteenani on tutustua myös verkko-oppimisympäristöön”, hän kertoo.

Hannan motivaatio oppia uutta tiivistyy ajatukseen, että pitää opiskella pysyäkseen edes siinä, missä nyt on. Toisin sanoen, jos ei kehitä osaamistaan, jää auttamattomasti jälkeen ja putoaa kelkasta.

”Mielestäni oman osaamisensa päivittäminen on ihan normaalia itsensä ylläpitoa, samalla tavoin kuin esimerkiksi kunnosta ja jaksamisesta huolehtiminen”, hän toteaa.

Vinkkejä koulutusrutiineiksi

  • Ilmoittaudu koulutuksiin ajoissa ja merkitse päivä kalenteriin! Töistä irrottautuminen on yleensä vaikeinta, joten ”pakkolähtö” voi helpottaa koulutukseen lähtemistä.
  • Tee kouluttautumisesta säännöllistä ja omaan rytmiisi sopivaa, esimerkiksi 1-2 kurssia neljännesvuosittain, muutaman päivän tehoputki kerralla tai vaikka 5 minuutin verkkokurssivideo kerran päivässä.
  • Jaa hyviä käytäntöjä ja kokemuksiasi työkavereillesi! Auta tarvittaessa, mutta kannusta oma-aloitteisuuteen ongelmanratkomisessa. Näin säästät omaa ja toisen työaikaa.

Örum Oy Ab

Örum Oy Ab on merkittävimpiä moottoriajoneuvojen varaosien ja lisävarusteiden kokonaispalvelun tuottajia Suomessa. Örum Groupiin kuuluvat Suomessa toimivat Turvata Oy Ab, Diagno Finland Oy sekä Virossa toimiva Mercantile AS. Vuonna 2017 liikevaihto oli 63 miljoonaa euroa ja yrityksen palveluksessa työskenteli 231 henkeä. 

orum.fi

Kysy lisää koulutuksistamme

Haluatko keskustella organisaatiosi koulutustarpeista ja löytää sopivimmat vaihtoehdot?
Ota yhteyttä myyntitiimiimme, joka auttaa sinua yhdessä asiantuntijoidemme kanssa. Voit myös antaa lisätietoja ja jättää meille yhteydenottopyynnön.

TAAS-ASIAKKAITAMME

Bonnier Books Finland Oy

Bonnier Books Finland neuvotteli henkilöstönsä kanssa kiky-tuntien vaihtamisen koulutukseen. Koulutus todettiin tasa-arvoiseksi kikyn toteuttamistavaksi, josta hyötyy koko organisaatio. 

Lue lisää...

Colliers International Finland Group Oy

Colliers käyttää TaaSia monipuolisesti. Koulutukset ovat koko henkilökunnan saatavilla ja raportointipalvelu auttaa osaamisen seurannassa ja kehittämisessä.

Lue lisää...

Medix Biochemica

Medix Biochemica ylläpitää henkilöstönsä ICT-osaamista TaaS-palvelulla. Wistec Onlinesta löytyvät nopeat ratkaisut pulmatilanteisiin ja webinaarit innostavat osallistujia tuomaan opit suoraan omaan työhön.

Lue lisää...

Kysy lisää koulutuksistamme

Haluatko keskustella organisaatiosi koulutustarpeista ja löytää sopivimmat vaihtoehdot?
Ota yhteyttä myyntitiimiimme, joka auttaa sinua yhdessä asiantuntijoidemme kanssa. Voit myös antaa lisätietoja ja jättää meille yhteydenottopyynnön.