Orient Occidentissa osaamista kehitetään tavoitteellisesti johdon tuella

Osaamisen kartoitus helpottaa koulutusten suunnittelua

Koulutusyhteistyö Orient Occidentin kanssa alkoi henkilöstön it-taitojen kartoituksella. Tulosten perusteella Orient Occidentin johtoryhmä päätti aloittaa osaamisen kehittämisen suunnitelmallisesti TaaSin palveluilla.

Yrityksen talous- ja HR-johtaja Ilkka Laanti kuvaa lähtötilannetta:

”Meillä oli käytössämme kaikki tarvittavat työkalut ja välineet, mutta tietoteknisessä osaamistasossa huomasimme olevan parantamisen varaa. Päätimmekin, että ennen tarkempien koulutussuunnitelmien tekoa meidän on syytä selvittää henkilöstön kehittämistoiveet ja -tarpeet erityisesti Excel, Word, OneNote ja Outlook-taitojen osalta.”

Monia tapoja oppia uutta

Orient Occidentissa keskityttiin aluksi Microsoft Officen perustyökalujen käyttöön yhteisissä luokkakoulutuksissa ja kick off -tilaisuuksissa.

Lisäksi koulutuksia toteutettiin räätälöidysti työtehtävien mukaan, kuten syventämään Excelin erikoisosaamista ja projektinhallintaa.

Yrityksen johtoryhmä halusi antaa henkilöstölle myös uusia ja nopeita tapoja oppia työssä tarvittavia taitoja, joten Wistec Onlinen verkkokurssit tarjottiin henkilöstön käyttöön heti yhteistyön alusta lähtien.

Digioppimisen polku on tavoitteellista verkko-opiskelua

Orient Occidentissa henkilöstöllä on oma verkko-oppimisprojekti ”Digioppimisen polku”. Sen tavoitteena on helpottaa uusien taitojen omaksumista verkkokurssien avulla ja tuoda Wistec Online työkaluksi muiden joukkoon.

Digioppimisen polku on suunniteltu yhteistyössä Wistecin asiantuntijatiimin kanssa ja se lanseerattiin Orient Occidentin henkilöstölle syksyllä 2019.

Koulutuksen sisältö keskittyy aluksi Outlookin, OneNoten ja Teamsin hallintaan ja siihen kuuluvat myös lopputestit, joilla osaaminen todennetaan.

”Johtoryhmämme suoritti Digioppimisen polun ennen henkilöstölle esittelyä, sillä halusimme varmistua, mistä puhumme ja auttaminenkin helpottuu. Tavoitteenamme on, että koko henkilöstö suorittaa polun kokonaisuudessaan kesäkuun 2020 loppuun mennessä. Pakolliset lopputestit todentavat osallistumisen ja osaamisen. Välietappinamme oli vuoden vaihde, jolloin seitsemän ensimmäistä palkittiin lahjakortein”, kertoo Ilkka Laanti.

Orient Occodentin Viktoria Näppi, Ilkka Laanti ja Evita von Hertzen

Orient Occidentin Viktoria Näppi, Ilkka Laanti ja Evita von Hertzen

Johtoryhmä toimii esimerkkinä

Orient Occidentin johtoryhmässä on sovittu, että jokainen vie osaamisen kehittämistä eteenpäin tiiminsä arjessa ja viestii säännöllisesti esimerkiksi siitä, että jokaisella on oikeus kouluttautua työajallaan ja neuvoja kannattaa aina kysyä.

”Kyse on paljolti toimintamallien muuttamisesta”, sanoo Ilkka Laanti ja kertoo esimerkin:

”Kun joku tulee kysymään apua, ehdotan usein, että mennäänkö yhdessä etsimään vastausta Wistec Onlinesta. Näin muutamme vanhoja tapoja ratkaista asioita sekä kannustamme ihmisiä oma-aloitteiseen ja itsenäiseen työskentelyyn.”

Koulutuspalveluita kehitetään TaaS-asiakasraadissa

Jatkuvaan koulutuspalveluun panostaminen on helpottanut Orient Occidentin henkilöstön osaamisen kehittämistä suunnitelmallisesti ja kustannustehokkaasti.

Lisäksi heille on tärkeää koulutusinvestoinnin hyötysuhde, koulutusvähennyskelpoiset raportit palveluiden käytöstä sekä sujuva konsepti.

Ilkka Laanti on mukana myös TaaS-asiakasraadissa, jossa keskustellaan asiakkaiden toiveista ja kehitetään palvelun yksityiskohtia yhdessä wisteciläisten kanssa. Hän on ollut tyytyväinen kokoontumisten antiin ja suosittelee osallistumista muillekin:

”On mielenkiintoista kuulla ja jakaa kokemuksia eri organisaatioiden kanssa sekä saada uusia ideoita omaan tekemiseen. Yhdessä kehittämällä koulutuspalveluista tulee entistä enemmän ”oman oloisia” ja niistä on mukava kertoa myös oman talon sisällä.”

Lue lisää TaaS-koulutussopimuksesta >

Orient Occident logo

Orient Occident

Orient Occident on vuonna 1919 perustettu perheyritys, joka tuo maahan sisustusmateriaaleja ja tarjoaa asiantuntijapalveluita sisustusalan ammattilaisille. Työtä ohjaavat vastuullisuus, kestävä kehitys ja inspiraatio. Yritys on sitoutunut YK:n Global Compact -vastuullisen liiketoiminnan aloitteeseen.

orientoccident.fi

Kysy lisää koulutuksistamme

Haluatko keskustella organisaatiosi koulutustarpeista ja löytää sopivimmat vaihtoehdot?
Ota yhteyttä myyntiimme, joka auttaa sinua yhdessä asiantuntijoidemme kanssa. Voit myös antaa lisätietoja ja jättää meille yhteydenottopyynnön.

TAAS-ASIAKKAITAMME

Berner Oy

Bernerin henkilöstö  käyttää TaaS-koulutussopimuksen palveluita ahkerasti. Saatavilla on monenlaisia tapoja ja materiaalia, joten välillä uuden oppimiseen tai vanhan kertaamiseen riittää pienikin hetki. 

Lue lisää...

Sanoma Media Finland

Sanoman henkilöstö kehittää osaamistaan itsenäisesti ja vahvasti esimiesten tuella. TaaS tarjoaa joustavat koulutukset ja palvelut silloin, kun niille on tarvetta. Henkilöstö osallistuukin koulutuksiin aktiivisesti ja innolla.

Lue lisää...

Suomen Punainen Risti

SPR siirtyi yksittäisistä kursseista jatkuvan koulutuksen malliin ja on entistäkin tyytyväisempi sekä koulutuksien että yhteistyön laatuun. Osaamisen kartoitus antoi hyvän pohjan henkilöstön IT-osaamisen kehittämiselle.

Lue lisää...