LUT-korkeakoulun superkäyttäjät vinkkaavat apua osaamisen kehittämiseen

LUT-korkeakoulut, LUT-yliopisto ja LAB-ammattikorkeakoulu, tukee henkilöstönsä osaamisen kehittämistä ja on tarjonnut Wistec Onlinen verkkokursseja koko henkilökuntansa käyttöön syksystä 2020 lähtien.

Apua ongelmanratkaisuun ja osaamisen kehittämiseen

”Löydän aina jotain uutta ja hyödyllistä työhöni Wistec Onlinesta. Esimerkiksi Power BI -videoista olen saanut hyviä vinkkejä, jotka innostavat tutustumaan sisältöihin lisää”, kertoo LUTin suunnittelija Heli Peltola.

Heli Peltola onkin käyttänyt verkko-oppimisympäristöä ahkerasti ratkaistessaan yksittäisiä pulmia tai hakiessaan sovellusten käyttöä helpottavia ohjeita. Lisäksi hän on opiskellut kokonaisia aihealueita syventääkseen osaamistaan ja siinä sivussa kerännyt kiitettävän määrän kurssisuorituksista saatavia osaamismerkkejä.

”Parasta Wistec Onlinessa on se, että asiat on helppo löytää ja ne ovat tiiviissä paketissa. Muutaman minuutin video on tehokas tapa oppia uutta eikä kaikkea tarvitse katsoa kerralla, vaan silloin, kun se itselle parhaiten sopii”, sanoo Heli Peltola.

Parhaat vinkit kannattaa jakaa

LUTista löytyy myös toinen Wistec Onlinen ”superkäyttäjä”, suunnittelupäällikkö Marjo-Riitta Järvinen.

”Heli näytti minulle, miten Excelin Vlookupia käytetään tietojen yhdistämisessä ja vinkkasi samalla katsomistaan koulutusvideoista. Kävinkin tutustumassa Wistec Onlinen kurssitarjontaan ja löysin paljon uutta asiaa täydentämään osaamistani. Tekisikin mieli perehtyä vaikka mihin, mutta olen nyt keskittynyt työtehtävissäni tarvittaviin asioihin. Kiireessä itsensä kehittäminen harvemmin onnistuu, joten kalenterista kannattaa varata aikaa myös opiskelulle.”

Helpoin tapa säästää muiden aikaa on jakaa tietoa. Heli Peltola ja Marjo-Riitta Järvinen suosittelevatkin käyttämään Jaa vinkki -toimintoa, jolla hyödylliseksi toteamansa videon voi jakaa sähköpostilla kollegalle tai vaikka kaverille.

”Wistec Online on todella hyvä työnantajan tarjoama etu, jota ei kannata jättää kokeilematta. Oman osaamisen kehittämisen lisäksi kaupan päälle tulevat myös yhdessä oppimisen ja onnistumisen ilo.”

LUT-korkeakoulut

Mikro-oppiminen ja viestintä tukevat osaamisen kehittämistä

Kiire ja työtehtävien priorisoinnin tarve ovat vaikuttaneet siihen, että mikro-oppiminen on yleistynyt monissa organisaatioissa.

”Kannustamme henkilöstöä opiskelemaan mahdollisuuksien mukaan pienissä palasissa ja itselleen sopivimmalla hetkellä, joten Wistec Online sopii tähän mainiosti. Me HR:ssä pyrimme jakamaan tietoa perehdytyksen ja sisäisen viestinnän avulla sekä tukemalla vertaisoppimista. Tavoitteenamme on mennä positiiviset kokemukset ja hyödyt edellä”, kertoo LUT-yliopiston HR-asiantuntija Maarit Turja-Ilola.

Superkäyttäjien pikavinkit

  • Varaa erillinen aika kalenteriisi Wistec Onlinen kurssitarjontaan tutustumiseen. Jatkossa löydät sitten apua entistäkin nopeammin ja helpommin.
  • Jos et osaa päättää, mistä aloittaisit, kokeile vaikka yleishyödyllisiä Teams- tai Outlook -kursseja.
  • Vinkkaa kollegalle tai kaverille hyödylliseksi toteamiasi koulutusvideoita. Näin jaat tietoa ja onnistumisen iloa sekä autat säästämään työaikaa.
LUT korkeakoulut logo

LUT-korkeakoulut

LUT-yliopisto ja LAB-ammattikorkeakoulu muodostavat yhdessä LUT-korkeakoulut. LUT on vahvasti profiloitunut kansainvälinen tiedeyliopisto, joka tekee akateemista tutkimusta ja antaa tieteelliseen tutkimukseen perustuvaa ylintä koulutusta. LAB on työ- ja elinkeinoelämän innovaatiokorkeakoulu, joka antaa työelämälähtöistä koulutusta sekä tekee soveltavaa tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä taiteellista toimintaa.

lut.fi ja lab.fi

Kysy lisää koulutuksistamme

Haluatko keskustella organisaatiosi koulutustarpeista ja löytää sopivimmat vaihtoehdot?
Ota yhteyttä myyntiimme, joka auttaa sinua yhdessä asiantuntijoidemme kanssa. Voit myös antaa lisätietoja ja jättää meille yhteydenottopyynnön.

TAAS-ASIAKKAITAMME

Kuurojen Liitto

Kuurojen Liiton henkilöstön Office 365 -koulutuksissa on huomioitu EU:n saavutettavuusdirektiivin velvoitteet ja erilaiset tavat oppia. Tuloksena on yhdenvertaista ja tasa-arvoista koulutusta.

Lue lisää...

Suomen Punainen Risti

SPR siirtyi yksittäisistä kursseista jatkuvan koulutuksen malliin ja on entistäkin tyytyväisempi sekä koulutuksien että yhteistyön laatuun. Osaamisen kartoitus antoi hyvän pohjan henkilöstön IT-osaamisen kehittämiselle.

Lue lisää...

Sanoma Media Finland

Sanoman henkilöstö kehittää osaamistaan itsenäisesti ja vahvasti esimiesten tuella. TaaS tarjoaa joustavat koulutukset ja palvelut silloin, kun niille on tarvetta. Henkilöstö osallistuukin koulutuksiin aktiivisesti ja innolla.

Lue lisää...