Verkko-opiskelu sujuu Heurekassa pala kerrallaan

Verkko-opiskelu sopii monenlaisille uuden oppimisesta kiinnostuneille, myös eritysryhmiin kuuluville, sillä verkossa voi opiskella omassa tahdissa.

IT-taidot kuuluvat jokaiselle

Heurekassa haluttiin tukea osatyökykyisen työntekijän kouluttautumista ja IT-taitojen päivittämistä. Wistec Onlinen kurssit tarjosivat mahdollisuuden oppia uutta ja vahvistaa osaamista joustavasti verkko-opiskeluna.

”IT-taidot ovat kansalaistaitoja. Työnantajan velvollisuus ja vastuu on tukea työntekijää ja työkyvyn ylläpitoa, muuten riskit jäädä ulkopuolelle kasvavat”, sanoo Heurekan näyttelypäällikkö Carina Jaatinen.

Videokoulutukset keventävät kouluttautumista

Tyky-keskustelun perusteella Carina Jaatinen kartoitti erityisryhmään kuuluvalle työntekijälle itseopiskeluun soveltuvia koulutuksia. Hän päätyi Wistec Onlinen videopohjaisiin koulutuksiin, jotka on jaettu aiheittain loogisesti eteneviin lyhyisiin, muutaman minuutin jaksoihin eikä opiskelu vaadi kirjoittamista.

”Esimiehenä näen, että kun on kyse syrjään jäämisestä omasta tahdosta riippumattomista syistä, on äärimmäisen tärkeää pitää henkilö mukana työelämässä ja yhteiskunnassa. Arki hankaloituu, jos ei hallitse tarvittavaa viestintäteknologiaa ja työvälineitä, kun lähes kaikki vuorovaikutus, palveluntarjoajat ynnä muut ovat jo verkossa”, sanoo Carina Jaatinen ja jatkaa:

”Hyvinvoiva työyhteisö on tuottava. Jos ihmiset kokevat liiallista kuormitusta, vastaanottokyky ja motivaatio heikkenee. Erityisesti eritysryhmille on tärkeää vahvistaa oman kokemuksen oikeutta ja toimijuutta.”

Alkujännitystä ja onnistumisen iloa verkossa

Heurekassa Wistec Onlinen verkkokursseja kokeili ensimmäisenä henkilö, jolla on oppimista hankaloittavia perussairauksia ja aistirajoitteita.

Alkujännitystä lisäsi myös se, että verkossa opiskelu oli hänelle uutta:

”Aluksi minulla oli valtava epäusko omiin kykyihin ja jännitys digijuttuja kohtaan, vaikka ymmärränkin, että ilman niitä ei enää pärjää. Videoiden Webopen selkeän äänen ja opastuksen myötä oloni kuitenkin helpottui ja huomasin, että voin opiskella asioita omassa tahdissani eikä se ole katastrofi, jos en heti opi.”

Heurekan Virpi Fagerströn ja Carina Jaatinen

Esimiehen kannustuksella ja verkkoympäristön käytön rutinoituessa epävarmuus muuttui kuitenkin onnistumisen iloksi:

”Olen tosi mielissäni, että rohkenin kokeilla Wistec Onlinen kursseja. Se alensi rimaa niin, että nyt uskon pärjääväni jatkossakin uusien asioiden kanssa. Suosittelen verkko-opiskelua kaikille, joilla on arkuutta netin ja digijuttujen kanssa”.

Ohjeita verkko-opiskelun alkuun

Heurekan käyttäjä antoi omaan kokemuksensa pohjalta vinkkejä siihen, kuinka verkko-opiskelun aloittamista voisi helpottaa.

Ohjeita aloittelijalle:

  • Varaa kalenteriin tarkka aika, niin aloittaminen ei lykkäänny.
  • Varmista opiskeluympäristö keskittymiseen sopivaksi ja raivaa mahdolliset häiriötekijät pois: puhelin äänettömälle, ympäristö siistiksi ja mukava opiskeluasento.
  • Jaksota ja tauota! Koko kurssia ei ole pakko käydä kerralla.

Wistec Online tukee osaamisen kehittämistä

Wistec Onlinen saavutettavuus on jo yli 90 % ja kehitämme palvelua jatkuvasti.

Löydät verkko-oppimisympäristöstä monipuolisen valikoiman verkkokursseja ja muuta hyödyllistä henkilöstön osaamisen kehittämiseen. Lue lisää Wistec Onlinesta >

Heurekan logo

Heureka

Heureka on suomalainen tiedekeskus Vantaan Tikkurilassa. Vuonna 1989 toimintansa aloittaneessa tiedekeskuksessa tutustutaan tieteeseen ja teknologiaan hauskalla tavalla itse tehden ja kokeillen vuorovaikutteisissa näyttelyissä, planetaariossa ja tapahtumissa. Heureka on yksi Suomen suosituimmista vapaa-ajankeskuksista, jossa käy keskimäärin lähes 300 000 vierailijaa vuosittain.

heureka.fi

Kysy lisää koulutuksistamme

Haluatko keskustella organisaatiosi koulutustarpeista ja löytää sopivimmat vaihtoehdot?
Ota yhteyttä myyntiimme, joka auttaa sinua yhdessä asiantuntijoidemme kanssa. Voit myös antaa lisätietoja ja jättää meille yhteydenottopyynnön.

TAAS-ASIAKKAITAMME

Kuurojen Liitto

Kuurojen Liiton henkilöstön Office 365 -koulutuksissa on huomioitu EU:n saavutettavuusdirektiivin velvoitteet ja erilaiset tavat oppia. Tuloksena on yhdenvertaista ja tasa-arvoista koulutusta.

Lue lisää...

Sanoma Media Finland

Sanoman henkilöstö kehittää osaamistaan itsenäisesti ja vahvasti esimiesten tuella. TaaS tarjoaa joustavat koulutukset ja palvelut silloin, kun niille on tarvetta. Henkilöstö osallistuukin koulutuksiin aktiivisesti ja innolla.

Lue lisää...

Werner Söderström Osakeyhtiö

WSOY:n henkilöstön osaamista kehitetään jatkossakin TaaS-koulutussopimuksen palveluilla. Yhteistyöstä hyötyvät sekä työntekijät että HR, kun koulutuksia ja niihin liittyviä palveluita parannetaan alan asiantuntijoiden kanssa.

Lue lisää...