Bonnier korvaa kiky-tunnit koulutuksilla

Luova koulutusratkaisu hyödyttää kaikkia

Miten kilpailukykysopimuksen eli kikyn mukainen työajan pidennys on ratkaistu sinun organisaatiossasi?

Bonnier Books Finland hoiti haasteen luovasti ja neuvotteli henkilöstönsä kanssa kiky-tuntien vaihtamisen koulutukseen. Idea syntyi yhteistyössä koulutuskumppani Wistec Trainingin kanssa ja sai heti vihreää valoa. Bonnierin henkilöstöpäällikkö Christina Martin taustoittaa lähtötilannetta:

”Usean liiketoimintayksikön ja kolmen eri henkilöstöryhmän organisaatiossa oli hankala löytää kaikille yhdenmukaista ja tasa-arvoista kikyn toteuttamismallia. Kun koulutuskumppanimme Wistec Trainingin toimitusjohtaja Juha Huhtanen ehdotti kiky-tuntien toteuttamista koko henkilökunnan koulutuksina, aloimme kypsytellä ajatusta yhdessä toimitusjohtajamme Timo Julkusen kanssa.”

”Kiky-koulutus” hyväksyttiin YT-neuvottelukunnassa

Bonnierilla noudatettavat työehtosopimukset, SJL Journalistiliiton TES kustannustoimittajille ja Ammattiliitto PRO:n TES toimihenkilöille olivat jo astuneet voimaan, mutta koulutusajatuksen myötä päätettiin paikallisesti neuvotella kiky-asia uudelleen. ”Päätös kolmen päivän vuosittaisesta koulutuksesta koko henkilökunnalle kikyn sijaan, sai YT-neuvottelukunnassa raikuvat aplodit”, kertoo henkilöstöpäällikkö Martin tyytyväisenä ja jatkaa

”Kansainvälisissä konserneissa, joissa sovelletaan eri maiden lainsäädäntöä, tai yrityksissä, joissa työntekijät kuuluvat useiden eri työehtosopimusten piiriin, kilpailukykysopimuksen käytännön soveltaminen voi muuttua vuosien myötä yhä epätasa-arvoisemmaksi. Tämän vuoksi kikyn korvaaminen koulutuksella oli myös meille mainio ratkaisu”.

Bonnierin päätös oli iloinen uutinen myös Wistecille: ”On hienoa huomata, kuinka yhteistyö parhaimmillaan toimii. Käymme Christinan kanssa jatkuvaa avointa keskustelua henkilöstön oppimisen kehittämisestä ja tässä on nyt lopputulema yhdestä ajatuksenpoikasesta”, myhäilee Juha Huhtanen.

Osaamisen kehittäminen parantaa liiketoimintaa

Osaamisen kehittäminen on Bonnierilla tärkeä osa liiketoiminnan kehittämistä. Yritys tarjoaa henkilöstölleen mahdollisuuden osallistua koulutuksiin joustavasti ja tarpeen mukaan.

”Tavoitteenamme on saada koko henkilöstö kouluttautumaan aktiivisesti. Ilmapiirikyselyissä ja kehityskeskusteluissa koulutuksen tarve on tullut selkeästi esille ja pyrimme vastaamaan siihen mahdollisimman laajasti niin, että koulutusta on aina saatavilla. Koulutuksesta hyötyvät kaikki, sillä osaamisen parantuessa työteho ja motivaatio nousevat”, sanoo henkilöstöpäällikkö Martin.

Bonnier korvaa kiky-tunnit koulutuksilla

Bonnierin henkilöstöpäällikkö Christina Martin ja
Wistecin toimitusjohtaja Juha Huhtanen

Toimisto-ohjelmien kuuluu helpottaa työntekoa eikä päinvastoin. Oman osaamisen päivitys nopeuttaa tekemistä, mutta usein uuden oppimisessa ja omaksumisessa suurin kynnys on muuttaa arjen toimintamalleja.

Yhteistyö helpottaa koulutusten suunnittelua ja kehittämistä

”Joka työpaikalta löytyy yleensä aktiivisten kouluttautujien joukko, jotka jakavat kokemuksiaan ja innostavat muita osallistumaan. Kollegan suositus toimii meilläkin parhaiten ja oman osaamisen kartoitukset testeillä ovat myös olleet suosittuja”, kertoo henkilöstöpäällikkö Martin.

Osaamisen tason nostaminen on Bonnierilla jatkuvaa ja pitkäkestoista toimintaa, jonka ytimessä on koulutus. Sen tärkein tavoite on tarjota tukea ja apuvälineitä työn tekemiseen niin, että työaika tulee käytetyksi oikeisiin asioihin.

Bonnier kouluttaa henkilöstöään Wistecin TaaS eli Training as Service -koulutussopimuksella, joka sisältää avointen luokkakoulutuksien ja asiakaskohtaisesti suunniteltujen koulutusten lisäksi Wistec Online -oppimisympäristön verkkokurssit, testit ja sertifikaatit. Näiden lisäksi TaaS-koulutussopimus tarjoaa raportointipalvelun, joka tuottaa henkilöstöhallinnolle ja liikkeenjohdolle hyödyllistä dataa suunnittelun ja kehittämisen tueksi.

Kaksi vuotta jatkunut yhteistyö on tuottanut tulosta muun muassa koulutuksiin osallistuvien määrän kasvuna ja työtyytyväisyyden parantumisena. Henkilöstöpäällikkö Martin tiivistää:

”Tästä on hyvä jatkaa uudelle sopimuskaudelle. Wistec on innostava yhteistyökumppani, jonka kanssa on helppo kokeilla erilaisia tapoja kehittää henkilöstön koulutuksia.”

Bonnier Books Finland logo

Bonnier Books Finland Oy

Bonnier on perustettu vuonna 1804. Se on kasvanut pienestä kustannus- ja kirjakauppayrityksestä monikanavaiseksi kansainväliseksi mediakonserniksi. Bonnier Books Finland on osa Bonnier-konsernia. Suomessa toimivat WSOY ja Johnny Kniga, Kustannusosakeyhtiö Tammi ja Readme.fi muodostavat Bonnier Kirjat Suomi Oy:n.

bonnierbooks.fi

Kysy lisää koulutuksistamme

Haluatko keskustella organisaatiosi koulutustarpeista ja löytää sopivimmat vaihtoehdot?
Ota yhteyttä myyntitiimiimme, joka auttaa sinua yhdessä asiantuntijoidemme kanssa. Voit myös antaa lisätietoja ja jättää meille yhteydenottopyynnön.

TaaS-ASIAKKAITAMME

Berner Oy

Bernerin henkilöstö  käyttää TaaS-koulutussopimuksen palveluita ahkerasti. Saatavilla on monenlaisia tapoja ja materiaalia, joten välillä uuden oppimiseen tai vanhan kertaamiseen riittää pienikin hetki. 

Lue lisää...

Colliers International Finland Group Oy

Colliers käyttää TaaSia monipuolisesti. Koulutukset ovat koko henkilökunnan saatavilla ja raportointipalvelu auttaa osaamisen seurannassa ja kehittämisessä.

Lue lisää...

Medix Biochemica

Medix Biochemica ylläpitää henkilöstönsä ICT-osaamista TaaS-palvelulla. Wistec Onlinesta löytyvät nopeat ratkaisut pulmatilanteisiin ja webinaarit innostavat osallistujia tuomaan opit suoraan omaan työhön.

Lue lisää...