Käyttämäsi selain on vanhentunut. Suosittelemme, että päivität selaimesi ensin uusimpaan mahdolliseen versioon.
Juhana Liesimaa - asiantuntija

Juhana Liesimaa - asiantuntija

Julkaistu 04.10.2016

Kuka olet?

Juhana ”Junnu” Liesimaa, ICT kouluttaja vuodesta 1998. ICT urani alkoi vuonna 1984 kun sain Commodore 64:n. Jo samana iltana oli kohtalo ”taputeltu”; olin varma, että näissä kuviossa sitä tullaan olemaan. Myöhempi elo on kerryttänyt laajasti työkokemusta eri aloilta, mutta rakkaus tekniikkaan on säilynyt ja entisestään kasvanut. Viimeiset 18 vuotta on vierähtänyt kouluttamisen ja konsultoinnin parissa. Asun rintamamiestalossa Vantaalla. Vapaa-aika menee taloa remontoidessa, mikä onkin sopivaa vastapainoa it- jutuille.

Mihin aiheisiin olet erikoistunut?

Koulutan laajasti eri Office-ohjelmia ja O365 ratkaisuja, myös Accessia, sekä Lotus Notesia ja tarvittaessa yritysten omiakin järjestelmiä. Yksi aiheista on kuitenkin ylitse muiden: Excel. Excelin parissa tulee vietettyä arviolta 80% ajastani, johtuen sen monipuolisuudesta ja käyttömahdollisuuksista asiakkaillemme. Nykyään Excel tarjoaa loistavia mahdollisuuksia myös omatoimisiin BI-työkaluihin. Niistä löytyy kaikkein vahvin osaamiseni.


Mistä pidät työssäsi?

Vaikka aika paljon kursseilla toistuu samojakin elementtejä, niin parasta on kuitenkin se, kun löytää toisen ihmisen työtapoihin ja prosesseihin uusia, nopeampia ja helpompia työkaluja. Samoin pidän tosi paljon siitä, että pääsen tutustumaan uusiin ihmisiin lähes joka arkipäivä.


Mitä terveisiä haluat lähettää asiakkaillesi?

Jotta kurssin sisältö osuisi mahdollisimman tarkasti kohdilleen, niin omien työtapojen ja prosessien esilletuominen ennen kurssia edesauttaa kurssin onnistumista. Usein asiakkaiden tarpeet ja ongelmat ovat melko pitkälti samoja ja vakioidut kurssisisällöt on laadittu yleisten tarpeiden pohjalta. Kuitenkin juuri tiettyihin ratkaisuihin panostaminen voi nostaa työtehoa melkoisesti. Siksi ennen kurssia on hyvä varmistaa yhdessä kouluttajan kanssa, että oikeat ratkaisut tulee käytyä läpi, mahdollisesti myös asiakkaan omalla materiaalilla.