Käyttämäsi selain on vanhentunut. Suosittelemme, että päivität selaimesi ensin uusimpaan mahdolliseen versioon.
Juha Huhtanen - toimitusjohtaja

Juha Huhtanen - toimitusjohtaja

Julkaistu 15.12.2015

Toimitusjohtaja Juha HuhtanenToimitusjohtaja Juha Huhtanen

Kenen kanssa puhutaan?
Nimeni on Juha Huhtanen, 46-vuotias yrittäjä. Olen syntynyt Tampereella ja asun nykyään Porvoossa. Tulin 1997 omistajaksi ja yrittäjäksi Datafrank Oy:n koulutuspalveluita tarjoavaan yritykseen. Jo silloin tajusin, että palvelumyynti on minun juttuni. Näissä merkeissä on nyt tultu Datafrankin ja Salcom Group: Oy:n vuosien kautta nykytilanteeseen, eli Wistec Training Oy:n, jonka perustaja ja yrittäjä olen. 2000-luvun alussa tajusin opiskeluiden jääneen puolitiehen ja suoritin englanninkielisen MBA-tutkinnon Tallinnan teknillisessä korkeakoulussa.

Miksi olet Yrittäjä?
Noh, tätähän se on tehtävä, kun ei muuta osaa. Yrittäjän elämä on minun juttuni. Datafrankin myynnin jälkeen, kun en muutamaan vuoteen ollut sitä, huomasin olevani onneton. Minusta on kiva touhuta kaikkien yrityksen pyörittämiseen liittyvien asioiden parissa, niin pienten kuin isompienkin. Joku viisas sanoi joskus: ”jos et itse osaa kaikkea, kokoa ympärillesi niin osaavia ihmisiä, että kokonaisuus on enemmän kuin osiensa summa”. Nyt minusta tuntuu, että olen siinä onnistunut; on meillä sen verran kova nippu kasassa!
 
Miksi juuri osaamisen kehittäminen eikä esim jokin pelifirma?
Jaa-a. Eiköhän minun ole järkevää jättää pelihommat toisten hoidettavaksi. Meidän firman missio on saada suomalaisiin organisaatioihin henkilöstön osaamisen ja toimintatapojen muutoksen kautta sellaista kehitystä, että tietotekniset hankinnat muuttuisivat asiakkaissamme oikeasti tuottaviksi investoinneiksi. Tällä saralla on vielä todella paljon tekemistä. Eri järjestelmien käytössä vastuuta toiminnasta siirretään it-asiantuntijoilta tavallisille käyttäjille sellaista tahtia, että emme ole vielä todellakaan nähneet toiminta-alueemme huippuhetkiä. Toki tämäkin bisnes muuttuu, mutta me muutumme siinä mukana!
 
Oletko siis kokopäiväinen toimitusjohtaja?
Kyllä ja ei. Tottakai kannan viime kädessä vastuun kaikesta, mitä yrityksessämme  tapahtuu, mutta toimin kyllä edelleen (ja haluankin toimia) ihan normaaleissa palvelujemme ratkaisumyynnin tehtävissä. Tällaisissa pienissä yrityksissä ns. pakolliset hallintohommat tuppaavat jäämään iltatöiksi. Henkilöstömme esimiehenä tavoitteeni on toimia siten, että olen paikalla ja tukena, aina kun minua tarvitaan. Muutoin uskon vahvasti, että parhaisiin tuloksiin yrityksessä päästään, kun henkilöt saavat toimia itsenäisesti ja vastuullisesti, ilman että joku puhaltaa koko ajan niskaan.
 
Mitä terveisiä haluat lähettää asiakkaillesi?
Kun jätät budjettiinne hieman varaa henkilöstönne koulutukseen teknisten järjestelmähankintojenne lisäksi, takaamme, että hankintanne esittäytyvät organisaatiossanne tuottavana sijoituksena Myös henkilöstön kehityskeskusteluissa on hyvä, jos organisaatiolla on välineet osaamisen kartoitukseen, henkilökohtaisiinkin koulutuspolkuihin ja monipuolisiin koulutusmetodeihin, joilla tukea henkilöstöä parempaan tuottavuuteen ja työtyytyväisyyteen. Riittävällä ja oikea-aikaisella koulutuksella lupaamme teille näitä molempia. Osaamisen kehittäminen on todellakin kannattava investointi!
 
Kiireisten aikojen lomassa toivotan rauhaisaa Joulun aikaa kaikille.
 
ystävällisin terveisin
Juha Huhtanen
Toimitusjohtaja
WISTEC TRAINING OY