Käyttämäsi selain on vanhentunut. Suosittelemme, että päivität selaimesi ensin uusimpaan mahdolliseen versioon.
Esa Riutta - asiantuntija

Esa Riutta - asiantuntija

Julkaistu 24.11.2015

Asiantuntija Esa RiuttaAsiantuntija Esa Riutta

Kuka olet?
Esa Riutta, päivää. Olen sellainen kolmenkympin ylittänyt perheen isä jolla on vielä intoa oppia uutta. Minussa on vähän besserwisserin vikaa, mutta tässä työssä se lasketaan eduksi, sitten vielä pakonomainen tarve jutella ihmisille - mikä selittää miten en koodaajaksi päätynyt. Varsinaisesti työt koulutusalalla aloitin Datafrankin palveluksessa 2008. Tuki- ja koulutusjuttuja olen oikeastaan tehnyt lapsesta asti: vanhemmilleni pikkupoikana ohjelmoin videot ja kanavat televisioihin.

Mitä teet?
Kouluttaminen on tietysti se pääasiallinen työ, mutta en pelkästään kouluta ihmisiä kasvokkain, vaan keskityn paljon verkkokoulutukseen ja sen kehittämiseen. Vastaan Wistecillä meidän verkkokoulutuksemme kehittämisestä ja rakennan yhdessä teknisten asiantuntijoidemme kanssa verkko-oppimispalveluamme. Palvelu on oikeastaan vähän kun oma lapsi, olen nimittäin WebOpen nimikkohahmon ääni ja sydän ja vastaan siis verkkokoulutusmateriaaleistamme.
 
Mihin aiheisiin olet erikoistunut?
Jos pitäisi summata, sanoisin että “laaja-alaisesti” tai “kaikkea”. Tarjonnassamme on hyvin vähän kursseja joita en kouluta. Olen aina ollut nopea kiinnostumaan (ja kyllästymään) uusista asioista, joten tapaan olla ensimmäisenä tutustumassa uusiin palveluihin ja ohjelmistoihin. Olen graafisesti ja sosiaalisesti suuntautunut, mikä näkyy myös erikoisaloissani: Office-ohjelmista tunnen PowerPointin läpikotaisin ja koulutan sen käytön lisäksi myös esiintymistä sen kanssa. Sosiaalinen media ja verkkopalvelut kuuluvat myös valikoimaani ja vedänkin useita kokonaisuuksia jossa opetan sosiaalisen median käyttöä yrityksen työkaluna, esimerkiksi Facebookin tai Linkedinin tai YouTuben käyttöä.
 
Mitä terveisiä haluat lähettää asiakkaillesi?
Oppiminen kannattaa aina ja on yleensä edullisempaa kun osaamattomuus, niin henkilökohtaisesti kun yrityksellekin. Perusasioiden hallintaan kannattaa panostaa! Jos jotain ei osaa kunnolla, tuhlautuu järjetön määrä työaikaa päivittäisiin asioihin, joiden ei pitäisi viedä lainkaan aikaa. Oppimiselle kannattaa siis antaa hetki, se on ehkä pois työnteosta, mutta se säästää pitkällä tähtäimellä paljon enemmän aikaa kun kuluttaa, hermoista puhumattakaan. Tietotyökalujen käyttö on paljon mukavampaa kun homma sujuu.
 
Kiitän ja kumarran, mainiota talven alkua kaikille!
 
Terveisin,
Esa